torsdag 5 april 2012

Pastastubbar

Hej igen!!
Då var det min, Isabelles, tur igen! Tack för era kommentarer på mitt första inlägg, det var roligt att läsa! Idag tänkte jag bjuda på ett pastarecept som jag hittade i en tidning från ICA-butiken, men jag ändrade om receptet lite. Jag är student och gör nu min praktik på ett apotek här i Göteborg där jag bor. Jag har med mig matlådor i stort sett varje dag och tycker därför om att laga mat som ger flera matlådor :) Denna rätt är en sådan, dessutom var den jättegod.

Ingredienser till 4 portioner
1 zucchini
1 förp (300 g) färska lasagneplattor
240 g skivad rökt skinka
salt och peppar
1 förp pastasås
2 skivade tomater
riven ost

Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader.
Skiva zucchinin på längden med hjälp av en osthyvel. Lägg ut lasagneplattorna på exempelvis en skärbräda. Placera ut zucchinilängderna och skivad skinka på lasagneplattorna. Krydda med lite salt och lite peppar. Rulla ihop plattorna och skär rullarna i 3 cm breda bitar. Ställ dem med snittytan uppåt i en ugnsäker form. Häll på pastasåsen. Lägg därefter på tomatskivorna och till sist strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 20-25 minuter.

Så här fina stubbar blir det i ugnsformen :)


Jag använde denna pastasås från Kelda.


Jag serverade rätten tillsammans med en grönsallad, mycket gott :)

Idag börjar påsken och hoppas ni får vara lediga och hitta på något roligt. Det ryktas om att det ska bli snö, men hoppas att vi slipper undan det.

Ha det så bra och Glad Påsk!
Isabelle

1 kommentar:

  1. Fint med maträtter som går snabbt att fixa ihop och är dessutom goda! Glad påsk!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails