Gillar du att baka bröd? Prova gärna detta för det blev riktigt gott.
Ingredienser för 8 brödkakor
2 pkt jäst
1 liter mjölk
150 g smör
2 tsk bakpulver
3 msk socker
3 msk farinsocker
2 äggulor
3 dl dinkel, fullkorn
2 dl havregryn
18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special
2 tsk salt
Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull.
Slå på mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
Häll lite vätska över jästen och låt den lösa upp.
Slå på resten av vätskan.
Blanda i bakpulver, socker, farinsocker och äggulor.
Rör runt så det löser sig.
Blanda i havregryn och dinkelmjölet.
Häll därefter i manitoba cream mjölet och arbeta degen kraftig.
Häll i salt.
Låt degen jobba i ca 10 minuter i maskin eller för hand.
Slå i så mycket mjöl så degen känns lite kladdig.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda samman.
Dela degen i fyra delar.
Kavla ut till åtta brödkakor.
(Jag gjorde 4 brödkakor, 10 frallor och 1 tekakor istället)
Tag ut en rund cirkel i mitten på brödkakorna och picka dom.
Låt jäsa ytterligare 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda kakorna i mitten i ca 10-15 minuter, tills de fått fin färg.
Det går även utmärkt att göra frallor eller tekakor.
Om du vill kika på härliga matbilder från Turkiet, klicka då HÄR.
Ha det bäst!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Bröden ser helt perfekta ut! Kram
SvaraRaderaSer kanon smarrigt...som vanligt hihi!!
SvaraRaderaVad goda de ser ut!
SvaraRaderaVilken underbar blogg du har, verkligen!
/Josefine (Magnusson) =)
ser jättegott ut,mums
SvaraRaderaUtan bröd i huset
SvaraRadera