tisdag 17 april 2012

Supergoda brödkakor

Gillar du att baka bröd? Prova gärna detta för det blev riktigt gott.

Ingredienser för 8 brödkakor
2 pkt jäst
1 liter mjölk
150 g smör
2 tsk bakpulver
3 msk socker
3 msk farinsocker
2 äggulor
3 dl dinkel, fullkorn
2 dl havregryn
18-20 dl manitoba cream eller vetemjöl special
2 tsk salt

Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull.
Slå på mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
Häll lite vätska över jästen och låt den lösa upp.
Slå på resten av vätskan.
Blanda i bakpulver, socker, farinsocker och äggulor.
Rör runt så det löser sig.
Blanda i havregryn och dinkelmjölet.
Häll därefter i manitoba cream mjölet och arbeta degen kraftig.
Häll i salt.
Låt degen jobba i ca 10 minuter i maskin eller för hand.
Slå i så mycket mjöl så degen känns lite kladdig.
Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda samman.
Dela degen i fyra delar.
Kavla ut till åtta brödkakor.
(Jag gjorde 4 brödkakor, 10 frallor och 1 tekakor istället)
Tag ut en rund cirkel i mitten på brödkakorna och picka dom.
Låt jäsa ytterligare 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda kakorna i mitten i ca 10-15 minuter, tills de fått fin färg.


Det går även utmärkt att göra frallor eller tekakor.

Om du vill kika på härliga matbilder från Turkiet, klicka då HÄR.

Ha det bäst!

4 kommentarer:

  1. Bröden ser helt perfekta ut! Kram

    SvaraRadera
  2. Ser kanon smarrigt...som vanligt hihi!!

    SvaraRadera
  3. Vad goda de ser ut!
    Vilken underbar blogg du har, verkligen!

    /Josefine (Magnusson) =)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails