lördag 28 december 2013

Tilltugg till fördrinken med brieost

Detta är en stor favorit hos mig. Salt, krämigt och knaprigt.

Till 4-6 personer behöver du
500 g brieost
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumpakärnor
1 msk sesamfrön
Flingsalt
Chiliflakes

Gör så här
Rosta alla frön och kärnor i en torr stekpanna tills de fått fin färg.
Smaka av med salt och chiliflakes.
Skär osten i ca 1 cm stora tärningar.
Panera varje ostbit med de rostade fröna.
Servera.


7 kommentarer:

  1. De här läste jag om i systembolagets lilla folder de delar ut just nu. Mycket enkelt och gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick det för längesedan av goda vänner och varje gång man bjuder på det är det alltid lika uppskattat :-)

      Radera
  2. Ser grymt gott ut! Måste nog prova imorgon =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör du rätt i. Ett problem är att de är svåra att låta bli och tar gärna fort slut ;-)

      Radera
  3. Skär du bort ”skalet” på osten?

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails