fredag 2 september 2011

Fläskfilé med pesto och parmesan

Fredag tycker jag nog är bästa dagen på hela veckan. I alla fall fredagkvällen när man äntligen sätter sig ner, äter god mat, dricker ett gott glas vin och bara njuter av att få vara, härligt.
Ikväll ska vi äta fläskfilé med potatisgratäng, det är en av mina favoriter. Ibland är det gott att äta något annat än bara köttet, ha något på det.
Här ett litet tips på vad ni kan lägga på köttet innan servering.

Ingredienser
Fläskfilé
Salt
Vitpeppar
Pesto
Parmesanost
Pinjenötter

Gör så här
Salta och peppra filén.
Stek den klar, gärna i smör.
Lägg köttbitarna i en ugnsfast form.
Bred på lite pesto.
Riv lite parmesanost och lägg över.
Ställ in i ugnen på 225 grader tills osten fått lagom färg, ett par minuter räcker.
Under tiden så torrosta pinjenötter.
Lägg upp köttet och strössla över pinjenötter.


Klart för att njutas av : )

Tips!
Om man äter klyftpotatis till är denna kalla sås gott att ha till;

Sås
Creme fraiche
Sweet chilisås
Salt
Peppar

Ha en skön och härlig fredag!

2 kommentarer:

  1. Det här ser riktigt gott ut! Precis som om all mat du har här på bloggen :-)

    Hoppas du får en riktigt härlig helg.

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Det kanske vore något precis mina smaker

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails