onsdag 28 september 2011

Fläskfilégryta

Hejsan!
När vi ska göra maträtt med fläskfilé föredrar jag att handla fläskytterfilé, tycker den helt enkelt är godare.
I rätten nedan kan man välja om man vill ha fläskfilé eller fläskytterfilé.

Ingredienser för 3-4 personer
ca 600 g fläskfilé
Salt
Svartpeppar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
½ purjolök
2 msk kalvfond
2 tsk curry
Svartpeppar
Salt
5-6 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
Maizena
½ dl salta jordnötter

Gör så här

Putsa filén och skär i skivor.
Stek i någon minut på varje sida, krydda med salt och peppar.
Lägg sedan köttet åt sidan.
Strimla purjolöken.
Skär paprikor och lök i små bitar och stek dem tillsammans med purjo tills de är mjuka.
Tillsätt kalvfond, curry, salt och svartpeppar och häll över grädde och creme fraiche
Lägg i fläskfilén i blandningen och låt puttra ca 10-15 minuter på svag värme.
Red av med maizena.
Strössla över jordnötter innan servering.


Servera med jasminris.

Ser fram emot kvällen, då ska jag gå och lyssna på en tjej som ska prata om stresshantering, mycket intressant.

Ha gottit allesamman!

1 kommentar:

  1. Hej Susanne!
    Så himlans gott det ser ut! :-)

    Jag tycker också att det är gott med salta jordnötter i maten....

    Ha en jättefin Onsdag

    // Jenny

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails