Hej på Er,
har varit och fått mig en energikick som räcker långt idag, ett tidigt spinningpass, då vaknar man till ordentligt : )
Testat en ny kycklingpaj, fyllig och god. Dock var vi inte förtjusta i pajskalet, det blir väldigt tjockt. Tycker man om det ska man absolut göra efter recept, framförallt var detta en mättsam paj.
Ingredienser
Pajdeg:
50 g smör, rumstempererat
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
Fyllning:
2 st kycklingfiléer
2 paket bacon
1 paprika, valfri färg
2 st ananasskivor
3 dl riven ost
Salt
Peppar
Kräm
1 dl creme fraiche
3 msk mango chutney
1 tsk curry
Äggstanning
2 st ägg
2 dl mjölk
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Nyp ihop smör, mjöl och bakpulver till en grynig massa.
Tillsätt mjölken och knåda ihop till en smidig deg.
Kavla ut degen till samma storlek som din bakform, lägg i den i formen och tryck upp egna kanter.
Degen håller sig när den gräddas, så man kan göra höga kanter om man vill.
OBS! Degen behöver inte förgräddas!
Sätt ugnen på 200°.
Stek upp kycklingen och krydda med salt och peppar.
Knaperstek bacon och dela i mindre bitar.
Hacka löken i mindre bitar och stek den lite lätt.
Dela paprikan och ananasen i valfri storlek.
Blanda ihop allt i en större skål, tillsätt creme fraiche, mango chutney, 1 tsk curry.
Lägg ner blandningen i pajskalet.
Lägg på den rivna osten.
Vispa ihop äggen med mjölken och smaksätt med salt och peppar, häll över ost- och kycklingblandningen.
Grädda i ca 35 minuter, och till pajen har fått en fin gyllenbrun färg.
Nu står brödbakning på schemat bl a för mig.
Ha en bra dag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
"Mättsam", det var ett nytt ord för vår del, vilket härligt uttryck! Vi snor det rakt av:)
SvaraRaderaPaj blir det sällan i vårt kök, vi tänker helt enkelt inte på det när vi planerar... Men vi har ett recept på en räkpaj som verkligen inte går av för hackor, så god...
Och så ett stort GRATTIS till dej, vi anade väl det!
Kram,
Mårtenssons