söndag 25 september 2011

Smarrig äpplepaj

Hejsan!
kikar in här snabbt och bjuder på en supesmarrig äpplepaj.

Ingredienser
5 st äpplen
1 tsk kanel
100 g smör
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ägg, uppvispat

Gör så här
Skala kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor.
Smörj en pajform ca 26 cm i diameter med lite smör och lägg i äppelklyftorna.
Strö över kanel.
Smält smöret och låt svalna.
Blanda alla torra ingredienser.
Rör därefter ner det smälta smöret och det uppvispade ägget.
Klicka ut degen och bred därefter ut den.
Grädda ca 30-40 min i nedre delen av ugnen på 200 grader.
Täck över med bakplåtspapper om den blir för mörk.




Jag vill ha MYCKET vaniljsås till paj.

Rita, verkligen jättekul att du gillade tekakorna : )
Ha en skön och härlig söndag!

6 kommentarer:

  1. Så gott och mycket vaniljsås eller vaniljglass skall det vara :) Ha en mysig söndag!

    SvaraRadera
  2. Åh, det ser riktigt smarrigt ut! Jag har massor av äpplen hemma och vet inte riktigt vad jag ska göra med dem... Men äpplepaj är ju alltid gott!

    SvaraRadera
  3. Så gott, speciellt nu när det finns så många olika svenska sorters äpplen i affärerna. Den ena sorten godare än den andra...
    Klart det ska vara mycket vaniljsås eller rårörd vaniljkräm till:)

    Ha en fin vecka,
    Mårtenssons

    SvaraRadera
  4. Japp! MYCKET vaniljsås ska det vara!!

    SvaraRadera
  5. Vore bra om man också fick veta hur många grader ugnen skall vara på och om det är en vanlig ugn eller varmluftsugn...

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails