fredag 23 september 2011

Tacogratäng med kyckling

Härliga fredag!
Häromkvällen hade jag två goa vänner på besök. Jag bjöd bl a på denna tacogratäng. Eftersom tacokrydda är en smakfavorit blev även denna rätt en favorit.
Tänk på när du väljer salsasås, jag hade medium i min och det blev lagom stark smak.

Ingredienser
800 g kycklingfilè, strimlad
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 dl majskorn
4 st ananasringar, i småbitar
4 dl grädde
1 påse Fresh Island Dipsås (OLW)
1 påse tacomix
1½ dl Chunky Salsa
2 dl riven ost

Gör så här
Bryn kycklingen i lite smör, krydda med salt och lite svartpeppar.
Tillsätt den hackade löken, vitlöken och majskorn på slutet.
Häll blandningen i en ugnsfast form.
Lägg över ananasbitarna.
Vispa samman grädde, fresh island dip, tacomix och salsan.
Låt gärna såsen stå och dra i kylen en stund så tjocknar den.
Häll det över och strö över riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter.






Servera med ris och sallad.

Ikväll får vi besök av en god vän, ska bjuda på en rätt med kyckling och fajita. Men först blir det till att jobba och träna.

Ha en mysig och bra fredag!

4 kommentarer:

  1. Ser så mumsigt ut! Ha en mysig helg, kram!

    SvaraRadera
  2. Låter väldigt gott med, vilka spännande ingredienser! Fresh island dipsås, är den tacoinspirerad eller vad har den för smak? Måste prova! Går säkert jättebra med quorn istället för kyckling <3

    SvaraRadera
  3. Älskar tacos i alla former. Blir oftast tacopaj nuförtiden. Denna gratängen låter som ett trevligt alternativ!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails