Hejsan,
bacon ger god smak åt maträtter, något salt behövs knappt när man har i bacon. Min bror brukar göra en sås på bacon, kantareller och philadelfiaost. Tänkte att den kan man utveckla. Resultatet blev en jättegod pastasås, mättsam framförallt. Jag använde både fet grädde och creme fraiche.
Ingredienser för 4-5 personer
3 paket bacon
Liten burk kantareller (300 gr)
ca 100 gr färska champinjoner
1 liten röd paprika
150 gr philadelfiaost (naturell)
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 grönsaksbuljong
1 krm chilipeppar
1 krm svartpeppar
1 msk mango chutney
Gör så här
Fräs bacon i smör.
Dela champinjonerna i mindre bitar och fräs.
Hacka paprikan och lägg ner den tillsammans med champinjonerna en liten stund.
Lägg i de stekta baconbitarna tillsammans med övriga ingredienser.
Låt osten smälta sakta på svag värme.
När osten smält så låt allt sjud samman i några minuter.
Smaka ev. av med mer kryddor och rör till önskad konsistens på såsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
En fantastiskt god pastasås som gick hem hos både vuxna och barn i detta hushållet
SvaraRadera