måndag 5 september 2011

Thaigryta

Denna rätten kommer jag att laga många gånger. Smakade nästan precis som på restaurang. Behöver jag säga att det gick snabbt och smidigt att laga ; )

Ingredienser för 2 personer
300 gr kycklingfilé
1 liten burk kokosmjölk
1½ dl creme fraiche
½ msk röd currypasta
2 vitlöksklyftor
1 st lime
½ msk ingefära
1 grön eller röd paprika
½ purjolök
½ chili
1 hönsbuljongtärning
Cashewnötter

Gör så här
Strimla kycklingen.
Hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i olja.
Tillsätt vitlöken och currypastan.
Häll därefter i kokosmjölken, creme fraiche och buljongtärning.
Tillsätt därefter saften från limen.
Låt koka under lock i 10 minuter.
Strimla chili, paprika och purjo.
Låt dessa koka med i några minuter.
Strö över nötter innan servering.



Ha en fin dag!

5 kommentarer:

  1. Hej Susanne!!
    Hoppas helgen har varit bra. Så gott med Thaimat :-) Det måste jag laga snart, det var länge sedan nu.

    Ha en fortsatt fin Måndag

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  2. Thaimat och kyckling, mer behöver vi inte läsa för att veta att det du lagat till var riktigt gott:)

    SvaraRadera
  3. Mmm låter Supergott, jag älskar thaimat och skulle nog gärna kunna lägga i lite skampi också;)
    Ha en fin kväll
    Kramar Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  4. Åh så gott, den måste jag testa.
    Hittat mkt gott att laga från din blogg, kul!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails