Denna rätten kommer jag att laga många gånger. Smakade nästan precis som på restaurang. Behöver jag säga att det gick snabbt och smidigt att laga ; )
Ingredienser för 2 personer
300 gr kycklingfilé
1 liten burk kokosmjölk
1½ dl creme fraiche
½ msk röd currypasta
2 vitlöksklyftor
1 st lime
½ msk ingefära
1 grön eller röd paprika
½ purjolök
½ chili
1 hönsbuljongtärning
Cashewnötter
Gör så här
Strimla kycklingen.
Hacka vitlöken.
Bryn kycklingen i olja.
Tillsätt vitlöken och currypastan.
Häll därefter i kokosmjölken, creme fraiche och buljongtärning.
Tillsätt därefter saften från limen.
Låt koka under lock i 10 minuter.
Strimla chili, paprika och purjo.
Låt dessa koka med i några minuter.
Strö över nötter innan servering.
Ha en fin dag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej Susanne!!
SvaraRaderaHoppas helgen har varit bra. Så gott med Thaimat :-) Det måste jag laga snart, det var länge sedan nu.
Ha en fortsatt fin Måndag
Kram Jenny
Thaimat och kyckling, mer behöver vi inte läsa för att veta att det du lagat till var riktigt gott:)
SvaraRaderaMmm låter Supergott, jag älskar thaimat och skulle nog gärna kunna lägga i lite skampi också;)
SvaraRaderaHa en fin kväll
Kramar Victoria på www.victoriasprovkök.se
Kan nog bli en favorit
SvaraRaderaÅh så gott, den måste jag testa.
SvaraRaderaHittat mkt gott att laga från din blogg, kul!