Detta recept har serverats i Halv 8 hos mig. Jag har kopat av receptet direkt från recept.nu
Ingredienser
1 burk kondenserad mjölk
13 st digestivekex
125 g äkta smör, smält
2.5 dl vispgrädde
2 st bananer
1 st daim att riva på toppen
Gör så här
Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i precis nästan kokande vatten i 3 timmar och 15 minuter. OBS! Se till att den täcks av vatten hela tiden.
Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.
Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret.
Denna smet hälls sedan av i en passande form.
Går också bra med småformar om man tycker att det är ”festligare”.
Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten.
Var försiktig! Botten är väldigt spröd och går lätt sönder.
Hit kan du förbereda!
Ställ formen i kylen så länge.
Vid servering
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan.
Vispa grädden och häll över den.
Alternativ som Liselotte gjorde, grädde först och bananer som dekoration.
Riv ev. sedan lite daim som dekoration.
Vilken smarrig kolabakelse! :-)
SvaraRaderapåminner lite om Banoffepajen så vi brukar baka.
Kram kram
Blir även gott med hallon istället för banan. Tack för en trevlig blogg!/Helene
SvaraRaderaÅh herrenån vad det ser smarrigt ut... inte bra - du frestar oss ner i fördärvet:) :)
SvaraRaderaTack för länken förresten, så härligt med all svamp, mindre härlig med alla flugorna:(
Kram,
Mårtenssons
Den ser riktigt god ut!!!
SvaraRaderaHa en bra kväll
Kramar Victoria på www.victoriasprovkök.se
yumyumyum!! Låter hur gott som helst, älskar dulce de leche och allt man kan göra med det =D
SvaraRadera