fredag 9 september 2011

Supersmarrig äpplekaka

Blev så sugen på äpplekaka i långpanna igår kväll. Hade lite svårt att sluta "provsmaka" ;-)

Ingredienser
4 st ägg
4 dl socker
5,5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
100 gr smält smör
2 dl mjöl

4 tsk kanel
4 msk socker
6-7 st äpplen

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda socker och kanel i en påse.
Skala och kärna ur ca 7 äpplen och skär i klyftor.
Lägg äpplena i påsen och blanda om.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda bakpulver och vaniljsocker med mjölet i en annan skål.
Smält smöret.
Rör i smälta smöret,mjölken och sikta ner mjölet i ägg och sockerblandningen.
Använd en långpanna, tag bakplåtspapper eller smöra formen.
Stick ner äppleklyftorna.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.




Så himla god :-)

Ikväll blir det hemmagjord pizza här, inga "utsvävningar" med fyllning, det brukar bli skinka, lök, paprika och champinjoner.

Hoppas ni får en go och härlig fredag!

3 kommentarer:

  1. Jag kan känna den härliga doften av äpple och kanel! Hos oss blir det också hemmagjord pizza ikväll, med pesto, majonnäs, vitlök, mozzarella och cheddar!

    SvaraRadera
  2. Så himla gott med äppelkaka.
    Det var alldeles för länge sedan jag bakade. Och din äppelkaka ser minst sagt väldigt supersmarrig ut! Mums.

    SvaraRadera
  3. Här bjuds det också på äpplekaka i morgon när våra föräldrar kommer på middag. Vågade dock inte kocka till den i dag med risk för att den skulle vara slut i morgon:)

    Ha en härlig helg,
    kram

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails