torsdag 15 september 2011

Twixkakor

Hejsan alla läsare
Att äta sött någon gång emellanåt det tror jag allt att man behöver ;-)
Återigen har Jenny fått stå för inspirationen till dessa tviwkakor.

För att baka dessa smarriga söta saker behöver du
Botten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumsvarmt smör

Kola:
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1/2 dl ljus sirap


Garnering:
200 gram mjölkchoklad


Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop samtliga ingredienser till botten.
Smöret ska
inte smältas.
Lägg ett bakplåtspapper i botten och tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20x30 cm.

Grädda ca 15-20 minuter.

Rör ner alla ingredienser till kolan i en stor kastrull.
Låt koka i ca 40-45 minuter på låg värme.

(gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg )
Bred sedan ut kolan över kakbotten.
Däreftersmälter man mjölkchokladen över ett vattenbad och breder ut detta över kolan.
Låt stå i kylen, tills kakan svalnat.
Serveras kall.

Tips!
När det gått ca 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen med en gaffel.Kakan ska sedan förvaras i kylen, och ta fram ca 20 minuter innan den serveras.



Ät och njut!

7 kommentarer:

  1. Åhh, hur goda är inte de här! Att äta lite sött nästan varje dag är bra :) Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Twixkakor är allt bra gott det :)

    Och så fina de blev!!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  3. Ja jösses, vad goda de var. En favorit hos mig fr.o.m. nu. :-)/ kram lötta

    SvaraRadera
  4. Hej!
    Vad kul att ha hittat en ny sida med enkla, goda recept... Kommer absolut kika in här emellanåt för att få inspiration. Ha det gott!
    Camilla

    SvaraRadera
  5. Javisst är de där toppengoda!!!
    Kram Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails