måndag 31 januari 2011

Fläskfilégryta, smak av paprika och chili

Jag brukar ofta köpa fläskytterfilé, föredrar nästan det framför fläskfilé.
I helgen blandade jag ihop en gryta som blev god i smaken. Kom på efter att jag kunde haft bacon i, men då var det försent. Men det var lika gott ändå.

För fyra personer behövs
700-800 gr fläskytterfilé
1 röd paprika
1 gul lök
1 liten burk hela champinjoner
2 st ananasringar
1/2 ask med cantadouost paprika/chili
4-5 dl matlagninsgrädde
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 grönsaksbuljong
1 msk sweet chilisås
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk curry
en skvätt soya
salt
peppar

Gör så här
Skär köttet i centimertjocka skivor.
Bryn dom i smör, krydda med salt och peppar.
När köttet är klart lägg över på ett fat.
Häll grädde, creme fraiche, vatten, osten, sweet chilisås och grönsaksbuljong i en gryta.
Sätt på medelvärme så att osten smälter.
När osten smält kan du lägga i köttet
Hacka lök och paprika, bryn och lägg över i grytan.
Lägg även i champinjonerna, hela eller delade.
Slå på en skvätt soya, jag gör det mest för färgens skull.
Krydda med paprikapulver, curry, salt och peppar.
Låt allt småputtra tillsammans i ca 20 minuter.
När det nästan är klart så lägg i ananas och låt den bli varm någon minut.
Vill du ha en hetare gryta så använd hela asken med cantadouost.
Servera förslagsvis med ris och sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails