måndag 10 januari 2011

Hallonpannacottapaj

Detta är så fantastiskt drömgott, ni måste bara testa. Det smälter i munnen och smakar gudomligt gott.

Du behöver ha
12 st digestivekex
75 gr smör

3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250 gr hallon (går bra med både frysta eller färska)
200 gr philadelfiaost

Gör på följande sätt
Kör kex och smör i matberedare.
Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten.

Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
Tag av kastrullen från värmen.
Sätt på ett lock och låt stå under lock i ca 5-8 minuter.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i fem minuter.
Ta upp gelatinbladen ur vattnet och rör ner dem i grädden.
Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré.

Rör ner philadelfiaosten och purén i grädden.
Vispa för hand till en slät kräm och häll den i pajformen.
Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat.
Servera med färska bär.




Lycka till!

1 kommentar:

  1. Den här gjorde vi i fredags och åt i lördags. MUMS säger jag bara!!
    Hoppas allt är bra. Kram, kram

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails