onsdag 19 januari 2011

Pastasås med kantareller

Har hittat lite nya recept att laga till min matlåda. Även denna gång är det lättviktarmat. Denna pastan smakade krämigt, gott och starkt. Dock så har jag inga kantareller i min frys, de liksom kryper ner i jorden när jag kommer ut i skogen. Men här gick det lika bra med kantareller på burk och fylla ut med färska champinjoner.

För att laga 2 portioner behövs
120-140 gr fullkornspasta eller vanlig pasta
2,5 dl kantareller
(jag använde mig av ICA burkkantareller och fyllde ut med färska champinjoner)
0,25 st chili
1 liten gul lök
0,5 msk margarin
salt och peppar
50 gr philadelfiaost original
1,5 dl mellanmjölk
1 dl vatten
1/2 grönsaksbuljong
40 gr färsk spenat
Maizena

Gör så här
Koka pastan.
Hacka chili och lök i mindre bitar.
Dela ner champinjonerna i mindre bitar (om du inte bara har kantareller) och fräs dom tillsammans med chili och lök.
Salta och peppra.
Blanda och koka mjölk, vatten, philadelfiaost och grönsaksbuljong i en kastrull.
Rör ner svampblandningen tillsammans med spenat.
Smaka av med salt och peppar och red med maizena till önskad konsistens.
Servera såsen med pasta.


1 kommentar:

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails