Ingredienser
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
2 msk starkt kaffe
25 g ljus choklad
1 1/2 tsk kakao
1 msk vaniljsocker
4 dl havregryn
Garnering
100 g ljus choklad
Kokos
Gör så här
Mixa havregrynen så de blir fina smulor.
Vispa smör och florsocker med elvisp, tillsätt sedan kaffet, vispa så det blandas.
Tillsätt kakao, vaniljsocker och de finmalda havregrynen.
Vispa till en fin smet.
Smält chokladen (25 g) i en skål över vattenbad eller minor.
Häll därefter ner den i smeten.
Vispa eller rör tills allt är ordentligt blandat.
Ställ in i kylen i 30 minuter.
Ta fram den ur kylen och rulla lagom stora bollar.
Ställ bollarna i frysen i 30 minuter.
Smält chokladen över vattenbad.
Rulla bollarna i chokladen och rulla dom därefter i kokos.
Låt dem stelna i kylen en stund.
De här är så vansinnigt goda och försvinner gärna fort från fikabordet. |
Precis perfekta som OS-fika!!! Sååå goda!
SvaraRadera