torsdag 6 februari 2014

Fyllda nötrullader i tomatsås

Torsdag redan! Veckorna rullar på i ett rasande tempo tycker jag.
De här rulladerna är något jag tycker ni ska testa. De tar lite tid att laga, mestadels sköter det sig själv, men det är vårt mödan.

Ingredienser för 4 personer
8-12 st skivor nötkött, utbankade (beroende på storlek, jag köper lövbiff, beräkna ca 150 g/person)
Salt
Peppar
4 vitlöksklyftor, skivade
25 g parmesanost
1/2 dl persilja, hackad

400 g pasta

Tomatsås
3/4 dl rött vin
1 gul lök, hackad
1 stjälk blekselleri, finhackad
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 burkar finkrossade tomater
1/2 dl strimlad färsk basilika
Salt
Peppar

Gör så här
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda.
Salta, peppra och strö över parmesanost, vitlök och persilja.


Rulla ihop tätt och fäst med en tandpetare.
Hetta upp olja eller smör i en stor kastrull eller gryta.
Bryn rulladerna omsorgsfullt i oljan.
Tillsätt vinet och låt sjuda tills hälften av vinet återstår.
Lyft upp köttet och lägg åt sidan.
Tillsätt lök och selleri.
Låt sjuda under omkörning tills vinet nästan kokat in.
Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomatpuré, vatten och de krossade tomaterna.
Låt sjuda under nästan täckande lock i 30 minuter.
Rör om då och då.
Lyft upp köttet och lägg åt sidan, täck gärna med folie så de håller värme.
Koka ihop såsen utan lock i ytterligare 30 minuter.
Smaksätt med basilika, salt och peppar.
Värm rulladerna i såsen och servera tillsammans med pasta.

Nästan så man bara kan äta pastan med tomatsåsen, den blir så god!


2 kommentarer:

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails