lördag 1 februari 2014

Smördegsknyten med fetaost och spenat

Spenat och fetaost gifter sig väldigt bra med varann. Perfekt att ha på buffébordet.

Ingredienser
1 kyld färdigkavlad smördeg
1 ägg

Fyllning
150 g babyspenat
1 vitlöksklyfta
Olivolja
200 g fetaost
Flingsalt
Nymald svartpeppar

Gör så här
Värm upp olivolja i en panna.
Fräs spenaten mjuk tillsammans med hackad vitlök.
Låt svalna, krama ur vätskan och hacka spenaten.
Smula fetaosten och blanda med spenaten, salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär fyrkanter av smördegen i lagom storlek.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Lägg fyllningen i mitten.


Pensla kanterna med uppvispat ägg
Vik ihop till en trekant.
Tryck ihop kanterna med en gaffel.


Pensla utsidan med ägg.
Grädda knytena i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills de fått gyllengul färg.

2 kommentarer:

  1. Mmm, detta gillar jag! Ha en fin lördag, kram!

    SvaraRadera
  2. Kan tro Katarina att det är din smak :-)
    Kram och trevlig lördag

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails