Ingredienser för 4 personer
6-7 hg kycklingfilé
Salt
Peppar
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
2 dl creme fracihe
3 dl grädde
1/2 dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1-2 krm sambal oelek
1 tsk paprika pulver
Salt
Peppar
Skivade tomater
1 dl riven ost
Salt
Peppar
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
2 dl creme fracihe
3 dl grädde
1/2 dl mango chutney
1 msk tomatpuré
1-2 krm sambal oelek
1 tsk paprika pulver
Salt
Peppar
Skivade tomater
1 dl riven ost
Gör så här
Dela kycklingfilén i fyra-fem bitar.
Bryn filéerna runt om och krydda med salt och peppar.
Lägg över bitarna i en större gryta.
Hacka lök och vitlök, strimla paprikan och dela champinjonerna i kvartar.
Fräs grönsakerna och lägg ner dom i grytan tillsammans med kycklingen.
Slå i creme fraiche, grädde, mango chutney, tomatpuré och paprikapulver.
Smaka av med sambal oelek till den styrkan du önskar.
Låt allt småputtra tillsammans i 10-15 minuter.
Smaka av med ev. salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
När grytan puttrat klart så lägg över den i en ugnsäker form.
Lägg de skivade tomaterna på och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Bryn filéerna runt om och krydda med salt och peppar.
Lägg över bitarna i en större gryta.
Hacka lök och vitlök, strimla paprikan och dela champinjonerna i kvartar.
Fräs grönsakerna och lägg ner dom i grytan tillsammans med kycklingen.
Slå i creme fraiche, grädde, mango chutney, tomatpuré och paprikapulver.
Smaka av med sambal oelek till den styrkan du önskar.
Låt allt småputtra tillsammans i 10-15 minuter.
Smaka av med ev. salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
När grytan puttrat klart så lägg över den i en ugnsäker form.
Lägg de skivade tomaterna på och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter.
Servera med ris. Om man önskar kan man lägga det kokta riset i botten på
gratängen och därefter slå på grytan. |
Men visst är det kanoners med mat som kan förberedas, skönt att kunna ägna sej åt gästerna istället när de väl är på plast:)
SvaraRaderaSå kul att du också gillade gratängen, det är en av våra absoluta favoriträtter och vi har serverat den flera gånger med lyckade resultat.
Tack för länkningen
och kram på dej!