måndag 27 januari 2014

Fina fisken

Här blir det gärna fisk minst en gång i veckan. Det är gott och nyttigt :-) Jag använder gärna citron i mina fiskrätter, så även i denna gratäng.

Ingredienser för 2 personer
2 portionsbitar lax
Salt
Citronpeppar
1 1/2-2 dl creme fraiche (smaksak)
1/2 pressad citron
1/2 dl dill
1/2-1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar

50 g lagrad riven ost

Garnering
Räkor, valfri mängd
Citron
Dill

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ungsform och lägg i laxbitarna.
Krydda med valfri mängd salt och citronpeppar.
Blanda creme fraiche, citronsaft, dill, salt och citronpeppar.
Lägg blandningen över fisken.
Strö över den rivna osten. (jag lade i min i crème fraicheblandningen, det blev inte bra så jag rekommenderar att man strör osten över fisken och såsen istället)
Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter.
Garnera med räkor, citron och dill innan servering.

Servera förslagsvis med pressad potatis eller pasta.

2 kommentarer:

  1. Ja här äter vi också mycket fisk, minst två gånger i veckan blir det. Citron känns verkligen som en klar fiskvän och din gratäng både ser och låter väldigt god.

    Kramar till dej

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Är dock lite dålig på att variera fisken när jag lagar, men det är väl också mycket bekvämlighet :-)
      Kram Kram

      Radera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails