Ingredienser för 2 personer
2 portionsbitar lax
Salt
Citronpeppar
1 1/2-2 dl creme fraiche (smaksak)
1/2 pressad citron
1/2 dl dill
1/2-1 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
50 g lagrad riven ost
50 g lagrad riven ost
Garnering
Räkor, valfri mängd
Citron
Dill
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en ungsform och lägg i laxbitarna.
Krydda med valfri mängd salt och citronpeppar.
Blanda creme fraiche, citronsaft, dill, salt och citronpeppar.
Lägg blandningen över fisken.
Strö över den rivna osten. (jag lade i min i crème fraicheblandningen, det blev inte bra så jag rekommenderar att man strör osten över fisken och såsen istället)
Strö över den rivna osten. (jag lade i min i crème fraicheblandningen, det blev inte bra så jag rekommenderar att man strör osten över fisken och såsen istället)
Gratinera i ugnen ca 20-25 minuter.
Ja här äter vi också mycket fisk, minst två gånger i veckan blir det. Citron känns verkligen som en klar fiskvän och din gratäng både ser och låter väldigt god.
SvaraRaderaKramar till dej
Tack. Är dock lite dålig på att variera fisken när jag lagar, men det är väl också mycket bekvämlighet :-)
RaderaKram Kram