Hoppas ni hade en lika trevig Nyårsafton som vi hade. Mycket god mat, dryck och en himla massa skratt :-)
Visst blir det gärna så att man tittar på den där lilla skinkbiten som ligger kvar i kylen efter jul, vad ska jag göra med den. Man har för längesedan tröttnat på att äta skinkmacka. Perfekt att göra pastasås av den.
Ingredienser för 4-6 personer
400 g julskinka
2 paket bacon
1 gul lök
1/2 krm cayennepeppar
5 dl matlagninsgrädde
2 dl creme fraiche
1 msk chilisås
1 st köttbuljong
1 krm svartpeppar
1 krm pastakrydda
Gör så här
Fräs upp bacon och låt rinna av på hushållspapper.
Smält smör i en gryta och fräs den hackade löken mjuk.
Låt skinkan fräsa med mot slutet.
Strö över cayennepeppar.
Slå på grädden och crème fraîche.
Smula i köttbuljongen och slå i chilisås.
Krydda med svartpeppar och pastakrydda.
Låt allt småputtra på låg värme i ca 10 minuter.
Servera med pasta. Lite parmesanost på är aldrig fel. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök och din kommentar : )