Marängbotten
4 st äggvitor (äggulorna används till krämen)
2,5 dl socker
4 dl kellogs rice krispies
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret i omgånger under fortsatt vispning.
Vispa tills marängen är blank.
Vänd ner rice krispies.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timma.
Dela botten på hälften eller gör ytterligare en botten om du vill ha en stor tårta.
Dubbla då även krämen.
Låt den svalna helt.
Vaniljkräm
4 st äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Koka upp äggulor, socker, mjöl och grädde på svag värme tills det tjocknar.
Tag av från plattan och rör ner smör och vaniljsocker.
Låt krämen svalna helt innan du breder den över marängbotten. Gärna i kylskåp.
Apelsingrädde
3 dl vispgrädde
lite vaniljsocker eller socker
3 msk koncentrerad apelsinjuice
Gör så här
Vispa grädden med vaniljsocker, blanda ner apelsinjuice.
Bred grädden över krämen och lägg den andra botten på.
Smält lite choklad och ringla över tårtan.
Tips är att lägga samman tårtan på morgonen om man ska ha den på eftermiddagen så den får dra till sig.
Lycka till! |
Jag har faktiskt aldrig bakat eller ätit ricekrisptårta :) men det ser otroligt gott ut. Ha en fin lördag, kram!
SvaraRaderaTesta gärna någon gång, du kommer inte bli besviken :-)
RaderaTrevlig lördag till dig med.
Kram
Åh denna måste jag testa, du har så många bra recept!!
SvaraRadera