lördag 4 januari 2014

Hallonmousse toppat med lakrits

Ni som gillar lakrits vet att kombo hallon och lakrits bara är så gott. Gillar man inte lakrits så kan man strö över något annat man gillar.

Ingredienser för 4-6 personer
5 dl hallon (frysta går alldeles utmärkt)
1,5 st gelatinblad
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde

Lite riven choklad
Lakritsströssel

Gör så här
Koka ihop hallon och socker till en tjock sås.
Sila såsen så att kärnorna försvinner.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter.
Rör därefter ner det i den varma såsen.
Låt såsen svalna och rör ner vaniljsockret.
Vispa grädden.
Blanda försiktigt ner hallonsåsen i grädden.
Fördela i 4-6 portionsglas och låt stå i kylen i minst två timmar.
Vid servering så riv lite choklad över och strössla över lakritsströssel.

Strösslet har jag handlat på ÖB.


























4 kommentarer:

  1. Men hallå där (HÄR), vad skådar våra ögon! Så kul att du är på plats igen, det var inte igår. Och dessutom med en sådan smarrig efterrätt till på köpet, inte illa.
    Hoppas du haft det bra och att du får en fin fortsättning,
    kramar

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails