Ingredienser för 4-6 personer
5 dl hallon (frysta går alldeles utmärkt)
1,5 st gelatinblad
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vispgrädde
Lite riven choklad
Lakritsströssel
Gör så här
Koka ihop hallon och socker till en tjock sås.
Sila såsen så att kärnorna försvinner.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter.
Rör därefter ner det i den varma såsen.
Låt såsen svalna och rör ner vaniljsockret.
Vispa grädden.
Blanda försiktigt ner hallonsåsen i grädden.
Fördela i 4-6 portionsglas och låt stå i kylen i minst två timmar.
Vid servering så riv lite choklad över och strössla över lakritsströssel.
Strösslet har jag handlat på ÖB. |
Mums vad gott.)
SvaraRaderaLäckert:) Vill ha NU!
SvaraRaderaMen hallå där (HÄR), vad skådar våra ögon! Så kul att du är på plats igen, det var inte igår. Och dessutom med en sådan smarrig efterrätt till på köpet, inte illa.
SvaraRaderaHoppas du haft det bra och att du får en fin fortsättning,
kramar
Yum, så god kombo. Kram!
SvaraRadera