Den här rätten blev vi bjudna på av goda vänner. Det var verkligen bland det godaste jag ätit på länge.
Receptet är för 4 personer
Köttbullar
500 g kalv- eller nötkött
1,25 dl ströbröd
0,5 dl vatten
0,5 dl matlagnings- eller vispgrädde
1 st ägg
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1,5 msk färsk timjan
1,5 msk färsk persilja
2 msk parmesanost
1 msk smör
1 msk rapsolja
250 g äkta italiensk mozzarella
Gör så här
Blanda ströbröd med vatten, grädde och ägg. Låt stå i fem minuter.
Tillsätt färsen, vitlök, kryddor och finstrimlad parmesanost.
Smaka av och forma till stora köttbullar, ca åtta stycken.
Lägg smöret och oljan i en stekpanna och bryn köttbullarna på hög värme runt om så de får färg.
Sänk sedan värmen så att de inte blir för mörka.
Sätt ugnen på 150 grader.
Gör därefter tomatsåsen.
Tomatsås
Olivolja
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 dl rödvin
1 dl vatten
1 burk krossade tomater (gärna Mutti)
1 msk oregano
1/2 dl färsk basilika
1 nypa socker
Salt
Peppar
Gör så här
Bryn löken och lägg i tomatpurén, fräs med någon minut.
Bryn löken och lägg i tomatpurén, fräs med någon minut.
Koka upp med allt innehåll utan basilikan som läggs i på slutet.
Låt det puttra en stund, smaka av rikligt med salt och peppar.
Lägg i basilikan och rör om.
Lägg över köttbullarna i en ugnssäker form.
Slå på såsen.
Skiva ca fem mm tunna skivor av mozzarellan och lägg ovanpå varje köttbulle.
Grädda i mitten av ugnen tills mozarellan börjar smälta, ca 10 minuter.
Servera tillsammans med pasta.
|
Måste bara säga att jag är så otroligt glad att du är tillbaka, jag har varit inne på din sida flera gånger under tiden den l"egat nere" och gissa om jag blev glad när jag såg att du va tillbaka! Alla recept jag testat från din sida har varit helt underbart goda!
SvaraRaderaTack tack snälla rara du. Du har verkligen gjort min dag <3
RaderaSå otroligt glad jag blev av din kommentar.
Kram Susanne
åh gu vad gott de ser ut.aldrig ätit på detta vi men ska absolut testa.
SvaraRaderaDregel... mozzarellan som rinner ner är ju bara så gott! Vi har gjort något liknande men med tonfiskbiffar, jistars så gott det blir.
SvaraRadera