Ingredisenser för 4 personer
400 g lax
2 st gula lökar
800 g potatis (jag tog inte så mycket potatis, men allt är en smaksak)
Broccoli, valfri mängd
1/2 citron, skal och saft
4 dl bladspenat
Salt
Cironpeppar
Sås
2 dl matlagningsyoghurt
40 g stenbitsrom eller annan rom
2 msk dill
1 krm citronpeppar
2 st gula lökar
800 g potatis (jag tog inte så mycket potatis, men allt är en smaksak)
Broccoli, valfri mängd
1/2 citron, skal och saft
4 dl bladspenat
Salt
Cironpeppar
Sås
2 dl matlagningsyoghurt
40 g stenbitsrom eller annan rom
2 msk dill
1 krm citronpeppar
Gör så här
Skala och koka potatisen. (Koka den inte riktigt klar då den gärna kan gå sönder när du ska bryna på den).
Hacka löken.
Skär potatis och lax i tärningar.
Koka broccolin i lättsaltat vatten.
Stek lök och potatis i en stekpanna i smör eller olja ca 5 minuter.
Blanda ner broccolin tillsammans med spenaten.
Låt det fräsa med en stund.
Stek laxen i en separat panna ca 3-4 minuter.
Blanda försiktigt ner i pytten.
Smaksätt med salt, citronpeppar, citronsaft och rivet citronskal.
Blanda samman allt försiktigt.
Vänd ner romen i och dillen i yoghurten.
Krydda med citronpeppar.
Hacka löken.
Skär potatis och lax i tärningar.
Koka broccolin i lättsaltat vatten.
Stek lök och potatis i en stekpanna i smör eller olja ca 5 minuter.
Blanda ner broccolin tillsammans med spenaten.
Låt det fräsa med en stund.
Stek laxen i en separat panna ca 3-4 minuter.
Blanda försiktigt ner i pytten.
Smaksätt med salt, citronpeppar, citronsaft och rivet citronskal.
Blanda samman allt försiktigt.
Vänd ner romen i och dillen i yoghurten.
Krydda med citronpeppar.
Servera pytten tillsammans med romsås. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök och din kommentar : )