För 4 personer
ca 6-7 hg kycklingfilé
Salt
Vitpeppar
1 dl salta jordnötter, hackade
1 tsk hackad färsk chili
2 msk jordnötssmör
1-2 msk limesaft
1 msk farinsocker
1 dl vatten
4 dl matlagningsgrädde
1 st hönsbuljongtärning
2 st äpplen
2 st vitlöksklyftor
Salt
Gör så här
Strimla kycklingen.
Stek den i i omgångar, krydda med salt och vitpeppar.
Blanda samman jordnötter, chili, jordnötssmör, limesaft, farinsocker, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta.
Låt det koka upp och lägg ner kycklingen.
Sänk värmen och låt det endast småsjuda i ca 10 minuter.
Skala och kärna ur äpplet under tiden och hacka vitlöken.
Fräs upp äpple och vitlök i smör.
Lägg ner det i grytan mot slutet.
Smaka av med salt.
Låt det koka upp och lägg ner kycklingen.
Sänk värmen och låt det endast småsjuda i ca 10 minuter.
Skala och kärna ur äpplet under tiden och hacka vitlöken.
Fräs upp äpple och vitlök i smör.
Lägg ner det i grytan mot slutet.
Smaka av med salt.
Servera med jasminris och sallad. Njut! |
Ja visst var det gott, en favorit hos mig :)
SvaraRaderaHa det gott !
Kram Pia
Det blev en favorit direkt här också :-)
RaderaKram
Låter väldigt gott med just det där salta:) Jordnötter i mat är en höjdare!
SvaraRaderaAbsolut, det smakar alltid gott med jordnötter i.
Radera