Hejsan,
wok idag igen minsann.
Denna wok fanns på tallriken igår, här står räkor för huvudingrediensen.
Ingredienser för 4 personer
2 msk olja
1 vitlöksklyfta hackad
2 tsk ingefära
½ purjolök, skivad
150 g champinjoner, skivade
150 g broccoli
1 paprika valfri färg, strimlad
2 dl kokosmjölk
2 tsk limesaft
1 krm cayennepeppar
1 fiskbuljongtärning
200 g räkor, skalade
Gör så här
Hetta upp en wok eller stekpanna med olja.
Fräs vitlök och ingefära.
Tillsätt grönsakerna och woka dem i pannan några minuter.
Häll i kokoksmjölken.
Smula i fiskbuljongen och tillsätt limesaft och cayenne.
Smaka ev. av med mer kryddor.
Lägg i räkorna och låt dem bara bli varma.
Servera med jasminris eller nudlar.
När det är så kallt ute så kan man ju alltid sitta och drömma sig bort till värmen...
Bilden är från i somras när vi var på Skiathos i Grekland. Det är synd att man inte kan konservera värmen och ta fram den kalla dagar som dessa :-)
Ha en skön tisdag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Wok maträtter är goda och din ser mumsig ut! Jag skickar lite värme till dig från Singapore, kram!
SvaraRaderaJag gillar wok maträtter mycket, kan äta varje dag. Visst det kallt där ute men mysigt hemma vid braskamin
SvaraRaderawok är något som jag egentligen borde göra oftare för det går ju snabbt och är GOTT!!!
SvaraRaderaJa nu tycker jag att det blir ditt jobb att forska i hur man faktiskt konserverar värme, sol och ulnadsresor! hihi
SvaraRaderaWokrätten ser mycket inbjudande ut!
Vore något att konservera värme. Man får väl leta efter närmsta bastu til värmen kommer hit.
SvaraRaderaHa en riktigt bra kväll.
Det här såg verkligen gott ut,
SvaraRaderahar nog aldrig wokat med kokosmjölk så det måste jag testa.
Vilken snygg tallrik. Maten verkar också god såklart!
SvaraRadera//Lottzy