Hejsan!
Dottern lade in en beställning på ostfrallor, den önskningen var inte svår att uppfylla. Riktigt gott blev det också med hembakade ostfrallor.
Ingredienser för 24 st frallor
50 g jäst
8 dl vatten
50 g smör
2 äggulor
2 msk socker
2 tsk salt
18-20 dl vetemjöl special eller manotiba cream
4 dl riven ost (jag tog prästost)
Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret.
Tillsätt därefter vatten och värm vätskan till fingervarm.
Lös upp jästen med lite av vätskan.
Tillsätt resten av vätskan, äggulorna och sockret.
Häll i nästan allt mjöl.
Tillsätt saltet på slutet.
Arbeta degen kraftigt i fem minuter.
Låt jäsa i 45 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela degen i tjugofyra delar.
Forma till runda bullar och lägg på plåt-
Låt jäsa minst 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Penslar bullarna med vatten.
Strö på osten.
Grädda mitt i ugnen 5 minuter.
Sänk därefter värmen till 200 grader och grädda ytterligare 7 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Visst ser det gott ut! Jag använde mig av prästost.
För att tillgodose allas smaklökar i familjen blev det även frallor med vallmofrö och sesamfrö.
Om du använder frö så pensla med uppvispat ägg och strö över vallmo- eller sesamfrö.
Någon som har ett bra tips mot ond hals?
Mottages jättegärna.
Ha en njutningsfull torsdag!
torsdag 2 februari 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums och så fina och runda! Glass och kall smoothie är gott när halsen är sjuk. Hur mycket det hjälper vet jag inte, men i alla fall är det gott :) Kram
SvaraRaderaGott!! Halsont - varmt te med mycket honung i!!Gör en hel termos så kan man ta när man behagar!
SvaraRaderaGott med hembakat bröd! :)
SvaraRaderaTe och glass är ju bra när man är sjuk.
Krya på dig!!
Kram
Det ser jättegott ut! Tar och sparar receptet, jag riktigt älskar ostfrallor =) Hoppas den onda halsen blir bra snart!
SvaraRaderaFärsk ingefära i te är bra mot allt. Fantastiskt snygga frallor! Kan du komma förbi med nybakade till mig på lördag morgon;-D
SvaraRaderaSer jättegoda ut!:)
SvaraRaderaEn kopp varmt te skulle jag rekommendera, brukar kännas lite bättre då iaf.
Provade Manotiba mjölet när jag bakade bullar och det blev väldigt bra. Tillsatte 2 dl havrekli och så riven ost ovanpå för första gången.
SvaraRaderaTusen Tack för allt som du delar med dig av.
Kram och trevlig söndag//Gunilla