Vilket strålande härligt väder som visar sig utanför fönstret :-)
Startar måndagen med att tipsa om dessa ljuvliga biffar med mozarella och strimlade soltorkade tomater.
Ingredienser
500 g blandfärs
1 gul lök, riven
1 förpackning mozarella
1-2 tsk torkad basilika
6 st soltorkade tomater i basilikalag (Ridderheims har dessa i lösvikt)
1 ägg
Salt (ca ½-1 tsk)
Vitpeppar
Sås
Steksky
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl köttbuljong (1 tärning + 1½ dl vatten)
1 dl creme fraiche
100 g philadelphiaost paprika/lök
1 tsk torkad basilika
Salt
Vitpeppar
Gör så här
Dela mozarellan i små fyrkanter.
Riv löken.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Blanda samman färsen med alla ingredienser.
Forma till biffar till den storlek du vill ha.
Jag gjorde 12 st.
Bryn dem på medelhög värme tills de nästan är klara.
Lyft upp biffarna ur pannan och gör såsen.
Rör ner grädde i pannan tillsammans med 1½ dl köttbuljong.
Lägg ner osten tillsammans med creme fraiche och basilika.
Salta och peppra.
När osten smält så lägg tillbaks biffarna i såsen.
Låt det stå och sjuda samman i ca 15 minuter.
Smaka ev. av med mer salt och peppar.
Ät tillsammans med ris och sallad.
Jag satt igår och tittade på Per Morberg då han tillagade Smörslungad slanggurka som tillbehör. Såg fantastiskt gott ut och något jag måste prova.
Någon som testat hans recept?
Jag önskar er en bra start på veckan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilket bra recept. Verkar snabbt och gott. Tänker att jag nog vil prova det med kycklingfärs, vad tror du om det?
SvaraRadera//Lottzy
Hej Lottzy, är säker på att det går utmärkt och kommer att smaka jättegott. Har ett annat recept med just kycklingfärs jag ska testa framöver.
RaderaKanongott! Brukar göra liknande biffar med jämna mellanrum.
SvaraRaderaSer hur gott ut som helst.. måste testa! Krämigt och härligt..
SvaraRaderaHar sett mkt av hans mat på TV men inte testat laga till nåt vad jag kan minnas...
SvaraRaderaHej! Jag tittade på Moberg också och fastnade bland annat för just gurkan. Tänker testa den med någon fiskrätt
SvaraRadera