Tittade ni på Melodifestivalen igår?
Jag gjorde faktiskt inte det så jag har ingen aning om rätt låtar gick vidare.
Det var ju den den desserten från i fredags, det blev inte som jag tänkt... Men den blev jättegod och det är huvudsaken.
Ingredienser för 8 st
Bottnar
75 g smör
1 ägg
0,5 dl socker
3 dl kokosflingor
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gör så här
Bottnar
Smält smöret.
Blanda ner sockret.
Rör ner ägg och kokos.
Blanda därefter ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Låt smeten vila en stund.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela till 16 st bollar.
Lägg på plåt med bakplåtspapper, fördela 8 st/plåt.
Tag vatten på fingrarna och platta till bollarna till runda kakor.
Grädda mitt i ugnen ca 7-8 minuter.
Låt svalna helt.
Chokladmousse
4 dl vispgrädde
4 msk socker
100 g ljus choklad
100 g mörk choklad
2 gelatinblad
Gör så här
Chokladmousse
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Koka under tiden upp grädde och socker.
Tag kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 minuter.
Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
Ta upp gelatinbladen och lägg ner i den varma grädden, rör om så det smälter.
Häll den varma gräddblandningen över chokladen, rör om väl.
Häll upp i en bunke.
Låt stå i kylen i tre till fyra timmar.
Fyllning och garnering
ca 4-5 dl hallon (jag mätte aldrig utan tog på en höft)
Pinjenötter
Hallonmousse (Ekströms Hallonmousse fick agera på toppen av mina bakelser)
Gör så här
Lägg en kaka i botten.
Bred eller spritsa på chokladmousse.
Lägg hallon ovanpå.
På med locket.
Bred eller spritsa över hallonmousse och toppa med hallon och pinjenötter.
Man kan även pudra över lite florsocker.
Yummie yummie!
Sköna söndag till Er alla!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Även om det inte blev som du tänkt så ser bakelsen helt ljuvligt god ut!
SvaraRaderaDen ser otroligt god ut!
SvaraRaderaNej, det är inte alltid det blir som man har föreställt sej, men huvudsaken det smakar bra!
SvaraRaderaIngen melodifestival här heller, inget större intresse för det egentligen för varken oss eller våra middagsgäster... Tycker det känns så utdraget och evighetslångt. Men man vet aldrig, nästa lördag så sitter man kanske där:)
Åå vad smarrigt =) Själv tycker jag att det var helt rätt låtar som gick vidare! Ny Ib Laursen-tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)
SvaraRadera