Äpplepaj med vaniljsås tycker jag är så ljuvligt gott. Gärna MYCKET vaniljsås ;-)
Har ni någon favoritpaj?
Receptet nedan kan man byta mot vilken frukt som helst.
Ingredienser
125 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
3-4 äpplen
Kanel
Sirap
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl och en deciliter sockret i en bunke.
Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
Jag använde mig av en form som är ca 25 cm.
Blanda creame fraiche, vaniljsocker och 1/2 dl socker, rör så det blandas.
Täck botten av formen med blandningen.
Skär till äppelklyftor och fördela över blandningen.
Strö över kanel och ringla över lite sirap.
Smula därefter mjölblandningen över äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.
Mums!
Den här fick jag av en god vän, enkelt och så snyggt. Om man av en händelse skulle tröttna på dekorationen så har man ett jättesnyggt kakfat.
Tiden är slagen och för mig är det dags att ta sig till jobbet.
Önskar er alla, gamla och nya läsare en riktigt bra tisdag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Äpplepaj är altid så gott och med mycket vaniljsås :) Blåbärspaj är en annan favorit hos mig! Ha det bra, kram!
SvaraRaderaGud så gott det låter... är ju löjligt svag för allt sådant här!!
SvaraRaderaMåste testa.
Tack!
Ha det gott, Annacaron
Mums! Min favorit är annars paj på nektariner med knaprigt täcke. Men det dröjer lääänge innan det är nektarinsäsong;-)
SvaraRaderaÄpplen funkar fint året om!
ÅH jag som gått och varit sugen på äppelpaj några dagar nu, så gott det ser ut :D
SvaraRaderaÅh, vad många smarriga recept du har här... blev sugen på att testa flera stycken. Hungrig blev jag också. :)
SvaraRaderaTack för kommentaren på min blogg!
Äppelpaj är alltid gott !:)
SvaraRaderaOch vilken fin blomma du har fått.
Kram