onsdag 18 januari 2012

Chiliglaserad kyckling med rotsaker och fetaoströra

Hur har ni det mitt i veckan?
Hos oss kunde man knappt gå ut igår, nästan så man fick sätta på sig skridskor, väldigt halt.

Lite variation i matlagningen är aldrig fel, jag har en viss förkärlek till creme fraiche eller grädde i maten. Idag blir middagstipset ett lättviktarrecept som kommer från tidningen Må bra.

Ingredienser för 4 personer
4 st kycklingfiléer à 130
300 g palsternacka i stavar
300 g morötter i stavar
1 rödlök i klyftor
Flingsalt
Svartpepper

Marinad till kycklingen
1 msk rapsolja
2 msk sweetchilisås
1 msk soja
1 msk ingefära

Fetaoströra
150 g fetaost
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk hackad färsk timjan eller torkad
Svartpeppar

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienserna till marinadaen och pensla kycklingfiléerna runt om. (Om man vill kan man dela ner kycklingen i mindre bitar)
Lägg filéerna i en smord form och lägg rotfrukter och lök runt om.



Krydda med salt och svartpeppar.
Baka mitt i ugnen 30 minuter.
Vänd gärna runt efter halva tiden.
Mixa fetaost med yoghurt och timjan till en slät röra.
Smaka av med svartpeppar.


Rotfrukter i ugn är väldigt gott, tillsammans med kycklingen och fetaoströran blev det toppengott.


Den här fina buketten som jag fått pryder matsalsbordet.


Gerbera är en av mina favoritblommor, den ska helst vara rosa eller cerice :-)

Må väl och ha en bra onsdag!

3 kommentarer:

  1. sv: Kul att du gillar utmaningen, du är så välkommen att hala på den! :)

    SvaraRadera
  2. Vad gott, gjorde en annan variant av sweetchilikyckling häromdan.

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails