måndag 2 januari 2012

Överbliven julskinka = Pastagratäng

Måndagmorgon och tillbaka till jobbet efter nio dagars ledighet. Känns skönt ändå tycker jag att komma in i vardagsbestyren igen.

Misstänker att det är fler än vi som har julskinka kvar i kylen.
Så här gjorde jag med lite skinka.

Ingredienser för 2 personer
ca 300-400 g julskinka
1 röd paprika
purjolök, ca 5-7 cm
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljontärning
100 g philadelphiaost med smak av vitlök och örter
3 dl riven ost
2 port pasta

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pasta enligt anvisning.
Strimla skinka, paprika och purjolök.
Fräs upp lite lätt.
Tillsätt grädde, creme fraiche, buljongtärning och philadelphiaost.
Låt stå och puttra samman i ca fem minuter.
Smöra en ugnsfast form och lägg pasta i botten.
Slå över skinkblandningen och strö sist över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.


Smaklig måltid.

Ha en fin dag!

1 kommentar:

  1. All skinka har slugits, iofs blev det inte så mycket över heller:) Ingen pizza hos oss heller igår, vi käkade ju nästan samma mat som ni gjorde, en tacotårta:)

    Nu följer vi med spänning vad 2012 bjuder på här hos dej.
    God fortsättning,
    kram

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails