måndag 23 januari 2012

Paj med skinka och broccoli

Välkommen måndag och läsare
Paj är smidigt om man ska ha mat för många gäster och vill förbereda i förväg. Perfekt att köpa aluminiumformar och frysa in. Tipset är att du då låter den tina i kylen över natten.
Dagens recept på paj blev jag bjuden på av en god vän när vi hade tjejkväll. Broccoli och skinka, kan inte bli annat än gott.

Ingredienser
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
4 msk vatten

Fyllning
250 g broccoli (fryst eller färsk)
200 g rökt skinka
2 dl smakrik riven ost

Äggstanning
4 dl mjölk
4 st ägg
½-1 tsk allkrydda eller grillkrydda

Gör så här
Blanda ingredienser till pajdegen.
Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka under tiden skinkan i lagom stora bitar.
Förkoka broccolin lite lätt.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter.
Dela broccolin i lite mindre bitar.
Fördela skinka och broccoli i pajskalet.
Strö över den rivna osten.
Slå på äggstanningen.
Sänk temperaturen till 200 grader.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter.
Täck ev. över pajen med bakplåtspapper så den inte blir bränd.



Måndag för mig innebär som vanligt jätteenergikicken :-) Men det är först om många timmar, strax ska jag pulsa iväg i snön till jobbet.

Ha en skön start på veckan!

2 kommentarer:

  1. Åh tack för att du "påminnde" mig om detta. Ibland glömmer man av sådär smarta saker som man kan göra och frysa in!

    SvaraRadera
  2. Brukar ibland göra en paj med broccoli och bacon, oxå väldigt gott :)

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails