torsdag 23 februari 2012

Key lime paj

Hallå där,
i fredags blev vi bjudna på något som jag aldrig ätit förut, Key Lime Paj, det var riktigt gott.

Ingredienser
100 g smör
12 st digestivekex
5 st äggulor
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
1 dl pressad lime
1 msk kokos (att strö ovanpå) eller om man hellre vill ha florsocker

Vispad grädde

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smör i en kastrull.
Smula sönder kexen i en matberedare eller med mixer.
Blanda kexen med smöret och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm.
Grädda i ugnen ca 6 minuter.
Vispa ihop äggulorna i en bunke.
Blanda med mjölken och limesaften.
Häll i formen och grädda ca 15-18 minuter.
Låt pajen svalna i kyl ca tre timmar.
Funkar bra att frysa, men den måste stå framme minst 20 minuter innan man serverar.
Sikta över florsocker eller strö över lite kokos vid servering.


Servera tillsammans med vispad grädde.
Jag tror att skivade jordgubbar hade varit gott till.
Någon som provat?

Ikväll ska jag få lyxen att bli bjuden på mat hos en mycket god vän. Jag vet dessutom att det kommer att bli supergott för hon gör alltid så god mat :-)

5 kommentarer:

  1. Ja, key lime paj har jag bakat, men det var ganska länge sedan. Men har haft pajen senaste tid i tankarna :) Fräsch och god! Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
  2. Detta med limepaj MÅSTE jag testa =) tack såååå mycket för receptet!!

    SvaraRadera
  3. Key Lime paj har vi bjudits på för länge sedan, men aldrig gjort själva. Säkert varit gott med jordgubbar, eller passionsfrukt kanske?

    SvaraRadera
  4. Har hört talas om denna paj men aldrig smakat. Säkert himla gott!

    SvaraRadera
  5. Vi åt idag en persisk gryta med bönor som heter Ghormeh sabzi. Jag insåg just att det var länge sedan jag gjorde något nytt persisk rätt. Igår min man översatte från persiska kokoboken en helt ny gryta. Det blir sännande att testa den under helgen

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails