måndag 28 november 2011

Kycklingrullar med philadelphiaost

Hej alla härliga läsare.
Igår fick man hålla i hatten, vad det blåste. Kändes rätt skönt att befinna sig inomhus.
Hoppas ni har haft en mysig första advent.
Här har hela helgen bara varit toppen, ätit god mat som man blivit bjuden på både i lördags och söndags, kändes väldigt lyxigt och bekvämt.
Men nu är man tillbaks i vardagen och dags att återgå till vardagsbestyren.

Kycklingrullar med färsk spenat och philadelphia, visst låter det gott.

Ingredienser för 4 personer
300 g morötter, ca 4-5 st
1 st gul lök
300 g färsk spenat (eller fryst)
4 st kycklingfiléer
Salt
Svartpeppar
200 g philadelphiaost, naturell
4 dl grädde
1,5 dl kycklingfond (1 hönsbuljong + 1,5 dl vatten)
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Strimla moroten och hacka löken fint.
Skölj den färska spenaten och koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
Koka även morötterna i lätt saltat vatten ca 5-7 minuter.
Lägg filéerna på en skärbräda och banka ut dem till de blir platta, försiktigt.
Strö över salt och peppar.
Bred ut ett tunt lager med philadelphiaost, ca 100 g.
Lägg därefter på spenaten.
Rulla ihop filéerna och bind ihop med hushållssnöre.
Fräs rullarna försiktigt i smör, ca 8-10 minuter.
Tillsätt morot och lök, fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt buljong och låt koka en stund.
Sänk värmen och låt stå och småsjuda ytterligare ca 10 minuter.
Rör samman resterande mängd ost och grädde.
Tillsätt till rullarna.
Smaka av med salt och peppar.
Sjud ytterligare några minuter innan servering.




Klyftpotatis är gott att servera till och en god sallad.

Igår var det som sagt 1:a advent. Jag körde på en annan variant istället för mossa och dekosar, polkagrisar.
Någon mer som använt sig av polkagrisar?



Ha en fin dag!

7 kommentarer:

  1. Låter som en bra helg! Hos oss blev det adventsmys med glögg, pepparkakor och lussekatter. Ha en bra dag, kram!

    SvaraRadera
  2. Fint med polkagrisar.Jag har kardemummakärnor, anisstjärnor, hasselnötter.
    Ha en skön kväll

    SvaraRadera
  3. Snyggt det blev med polkagrisarna! Jag har själv glitter runt ljusen som jag nojjar lite för då jag är rädd för att det ska fatta eld - men det är ju fint! ;)

    SvaraRadera
  4. Underbart recept! Jag kör ju Ingmans mjölkfria färskost, Tofuline. Den funkar säkert på ett sånt här recept!

    SvaraRadera
  5. En kyckling i min smak:) kanske ska prova redan till helgen!

    SvaraRadera
  6. Mycket gott recept men bytte dock ut grädden mot creme fraiche och lade till vitt vin. Gott!!

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails