Mycket bakverk har det blivit det sista, men jag måste visa allt smarrig vi blivit bjudna på och samtidigt kanske inspirera någon att baka.
Om jag hinner i helgen blir det nog lite bakning. Att baka är väldigt kul och framförallt rogivande, smet och kakdeg är dessutom smarrigt gott ;-)
Receptet jag ska inspirera med idag är bakat av min kära svägerska Liselotte.
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör, rumsvarmt
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
½ dl socker
1 äggula
Chokladfyllning
100 g smör
200 g mörk choklad
1 ägg
3 äggulor (spara vitorna)
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocer
1 msk sirap
½ dl vetemjöl
Maräng
3 äggvitor
2 dl socker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman ingredienserna till pajdegen.
Tryck ut i en form med löstagbar botten.
Förgrädda ca 12 minuter.
Smält smör, lägg i den mörka chokladen och låt smälta samman.
Vispa ägget, äggulorna och socker pösigt.
Tillsätt vaniljsocker, sirap och mjöl.
Blanda därefter i smör/chokladblandningen, rör runt.
Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
Grädda på 175 grader i 15 minuter.
Vispa äggvitorna till hårt skum (du ska kunna vända skålen upp och ner utan att det rinner ut).
Tillsätt sockret.
Klicka eller bred försiktigt marängen på chokladen.
Ställ ner ugnen till 150 grader och grädda ytterligare i ca 20 minuter.
Låt den kallna helt innan du tar ut den ur formen.
Har ni tänkt göra något med fläskytterfilé i helgen?
Då kan jag lova att ni i morgon kommer att bjudas på ett toppengott recept. Få ingredienser men ändå smakrikt.
Önskar Er en bra torsdag och på återseende!
Då kan jag lova att ni i morgon kommer att bjudas på ett toppengott recept. Få ingredienser men ändå smakrikt.
Önskar Er en bra torsdag och på återseende!
Ett till gott bakverk :) Denna låter också väldigt god!
SvaraRaderaDetta ser jättegott ut!!
SvaraRaderakram
Jo tack, det lät väl inte helt fel med den kakan:)
SvaraRaderasuperdupergott!!
SvaraRaderaWow, det här låter alldeles fantastiskt! Maräng är ju underbart, och så choklad också, favoriternas favorit! Ser väldigt snyggt ut med kakaon som du pudrat över, det ska jag komma ihåg, jag kör alltid på klassiskt florsocker men det passar ju inte överallt! Och du, mycket bakverk är inga som helst problem för en gottegris som jag ;)
SvaraRadera