Detta recept fick jag för ett tag sedan av min systerdotter Isabelle. Lättbakat och mycket gott, kan t o m ätas som snacks :-)
Ingredienser för en plåt
2 dl dinkelmjöl fullkorn (jag hade endast det "vanliga" hemma och använde det)
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrö
½ dl linfrö
2 tsk flingsalt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Gör så här
Blanda allt torra ingredienser och rapsolja.
Koka upp vattnet och slå på det.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper placerat på en plåt.
Grädda i 150 grader i ca 50 min i nedre delen av ugnen.
Täck gärna över mot slutet så det inte blir bränt.
Försökte att skära försiktigt men kom fram till att det blir bättre att bryta det.
Riktigt drömgoda.
Personligen tycker jag det är gott med brieost och valnötter på.
Visst är det härligt när det går mot ljusare tider. Skönt att gå till jobbet när det är ljust och komma hem när det är ljust :-)
Med önskan om en bra tisdag till er!
tisdag 6 mars 2012
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Knäckebröd borde jag också testa att laga! Ser gott ut och med brie och valnötter, lyxigt! Kram
SvaraRaderaDet ser jättehärligt ut! Knäckebröd är inget jag lagat här hemma men alltid kul att läsa om när andra gör det;-D
SvaraRaderaa de ser supersmarriga ut,har faktiskt aldrig gjort knäcke från grunden så de måste jag nog göra snart
SvaraRaderaJag har samma recept men det är majsmjöl istället. Blir smak likt popcorn. Också supergott, kram Gertrud
SvaraRaderaDetta är ju vanebildande gott, fast utan det dåliga samvetet med så mycket nyttigheter.
SvaraRaderaJag skar rutor före gräddningen med en pizzaskärare och sen var det lätt att bryta i skårorna efter gräddningen.
Fast jag kallar det nog snarare kex än knäcke.
Ska pröva också med majsmjöl nån gång.