Måndag, som man brukar säga; "Ny vecka, nya möjligheter".
Här innebär det också lite nya recept. Idag bjuds det på ett GI-recept. Zuccinisallad hade jag aldrig provat förut, det var inte sista gången jag fixade i ordning det.
Ingredienser för 4 personer
4 st kycklingfiléer
1 msk torkad basilika
½ kruka bladpersilja
50 g riven parmesan
25 g pinjenötter
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
Salt
Svartpeppar
Zuccinisallad
2-3 st zuccuni
1 tsk salt
1 knippe färsk bladpersilja, hackad
Saften av en citron
50 g parmesan, grov riven
Havssalt
Svartpeppar
Pinjenötter att strö över innan servering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman örtfyllningen till kycklingen.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Om filéerna är tjocka så dela dem på hälften.
Bred över örtfyllningen.
Ställ i mitten av ugnen ca 30 minuter, beroende på hur tjocka filéerna är.
De bör täckas över mot slutet annars så blir det väldigt mycket färg på fyllningen, vilket jag upptäckte lite sent.
Gör så här med zuccinisallad
Skölj av zuccini,
Hyvla långa strimlor med hjälp av en potatisskalare.
Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt.
Låt stå och vätska sig medans du blandar de andra ingredienserna.
Lägg därefter i en skål.
Slå på saften av citronen och blanda.
Tillsätt hackad persilja och riven parmesan.
Strö på flingsalt och malen svartpeppar.
Toppa med pinjenötter.
Smakade alldeles perfekt tillsammans med den örtmarinerade kycklingen.
Tack för ditt besök och ha en bra start på veckan!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Zucchinisalladen låter så god! Ha en bra start på veckan, kram!
SvaraRaderaSer fantastisk gott ut =) Du är grym det vet du va hihihi!
SvaraRaderaKramkram
Så gott! Kycklingen ser härligt krämig ut. Squash är jag dålig på att äta kall/rå. Blir oftast att jag använder den i gratänger eller bara steker till snabbt. De gånger jag har hyvlat den tunt har jag kokat den lätt, men nästa gång ska jag testa ditt recept.
SvaraRaderaMmm va gott! Framför allt den där salladen blev jag nyfiken på.
SvaraRaderaOj så gott och härligt krämigt det där såg ut! Salladen ska jag prova framöver! Ha nu en riktigt fin vecka med massor av möjligheter:) Kram
SvaraRaderaVilken spännande sallad Sparar receptet direkt
SvaraRaderaVad gott! Gillar alla alternativ till pasta, potatis osv.
SvaraRadera