Happy Lovely Friday!!!
Jag kan inte låta bli att skriva det, fredag är veckans bästa dag :-)
Ska ni äta något smarrigt ikväll?
Här blir det någon slags tacovariant, går alltid hem.
Om ni inte bestämt vad ni ska äta ikväll kommer ett krämigt gott recept här. Allt med ost är ju bara så gott.
Ingredienser för ca 3 personer
1 paket smördeg, kyld
2-3 st kycklingfiléer, beroende på storlek
1 dl creme fraiche
200 g dessertost, smak vitlök och örter
5 cm purjolök, strimlad
Salt
Svartpeppar
4 dl riven ost
Ägg
Vallmofrö
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla filén med grillolja du gillar.
Krydda med lite grillkrydda eller kycklingkrydda (Knorr).
Tillaga i ugnen.
Låt filén svalna något.
Sänk värmen till 200 grader.
Blanda under tiden creme fraiche, vitlöksost och purjo.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tag fram smördegen och strö över 2 dl av den rivna osten.
Skär filén i lagom stora bitar och lägg över dessertosten.
Klicka ut creme fraiche blandningen.
Strö över resterande rivna ost.
Rulla ihop från långsidan.
Pensla med ägg och strö över vallmofrö.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera med sallad.
Till lunch idag ska jag äta LCHF-plättar som Felicia lagat igår medans jag var på möte, det känns lyxigt :-)
Men... först blir det jobbet innan man kan starta sitt fredagsmys.
* Tack *
för era härliga kommentarer som ni ger, jag läser alla och tycker det är jättekul att ni tar er tid att kommentera.
Önskar er en superfredag med god mat, snacks och godis!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jaa, fredag igen :) Hoppas du får en fin helg, kram!
SvaraRaderaTack det samma Katarina!
RaderaKram
Vill önska dig en härlig helg. Jag upptäckte din blogg i höstas och tycker att den är toppenbra. Jag har botaniserat vilt ur din receptskatt och allt har blivit lyckat. Jag har även rekomenderat din blogg till mina vänner.
SvaraRaderaTrevlig Helg!
Hejsan,
SvaraRaderaTACK så jättemycket för dina ord, de värmer :-)
Kul att du gillar recepten.
En skön och härlig helg till dig med.
/Susanne
Gud vad gott det ser ut! Men blir inte kycklingen torr om man tillagar den 2 ggr? Eller ska man inte steka den klar första gången kanske?
SvaraRaderaHej Felicia
RaderaNej, vi upplevde inte kycklingen som torr. Men prova gärna att göra den "halvklar", säker på att det blir jättebra också.
Trevlig helg!
/Susanne
Ha en underbar fredag du också!!
SvaraRaderaKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Härlig fredag till dig med.
RaderaKram
Hos oss blir det ugnsstekt gös med surkål och god vitvinssås till (och DEN är det grädde i så det blir inte helt kalorifattigt). Visst låter det annorlunda jfr m dina fredagsrecept? Men det är en klar favorit med ursprung i Alsace i Frankrike. Ha en bra helg!
SvaraRaderaHej,
RaderaLåter verkligen jättegott och jag hade gärna tagit en portion.
Ha en bra helg!
/Susanne
Hihi vilken rolig läsning vännen =) SKÅL och våran middag innehöll hmm kyckling och smördeg hihi!
SvaraRaderaKRAM i massor sötaste!!
Skål själv rara du :-)
RaderaNu måste jag ila till din blogg, garanterat något smarrigt som vanligt du hitta på.
Kram
Smördeg köper jag aldrig men läser många goa recept som innehåller det. Får nog testa någon dag. Här blev det en go fläskfilégratäng.
SvaraRaderaTrevlig helg!
Filé + gratäng, vad kan gå fel :-) Garanterat supergo.
RaderaTrevlig helg till dig också!
Jag är dålig på att baka in saker i smördeg, men det är ju så gott. Detta låter hur smarrigt som helst! Håller med, vad är inte gott med en massa ost?!
SvaraRaderaVi ska äta tacos imorgon, eller lite blandade rätter åt det hållet i alla fall. Och sippa lite mexikansk öl och margaritas.
Smördeg är himla bra för man kan variera i det oändliga. Bara att baka in en go ost som små bollar är heller inte fel.
RaderaTacos är bra mat för det går alltid hem, tillbehöret låter ju perfekt :-)
åh va gott de ser ut,aldrig ätit smördeg med kyckling,men brukar köra tunnbröd och fylla med köttfärsblandning och fritera,så smarrigt
SvaraRaderaDet här ser riktigt gott ut! Vad är det för smördeg du använder? Har du köpt sådana små fyrkanter och sedan kavlat ut dom så de blir tunnare och större eller finns det ett annat märke där smördegs plattporna är större? /Nyfiken tjej
SvaraRadera