fredag 9 mars 2012

Kyckling i smördeg

Happy Lovely Friday!!!
Jag kan inte låta bli att skriva det, fredag är veckans bästa dag :-)
Ska ni äta något smarrigt ikväll?
Här blir det någon slags tacovariant, går alltid hem.

Om ni inte bestämt vad ni ska äta ikväll kommer ett krämigt gott recept här. Allt med ost är ju bara så gott.

Ingredienser för ca 3 personer
1 paket smördeg, kyld
2-3 st kycklingfiléer, beroende på storlek
1 dl creme fraiche
200 g dessertost, smak vitlök och örter
5 cm purjolök, strimlad
Salt
Svartpeppar
4 dl riven ost

Ägg
Vallmofrö

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla filén med grillolja du gillar.
Krydda med lite grillkrydda eller kycklingkrydda (Knorr).
Tillaga i ugnen.
Låt filén svalna något.
Sänk värmen till 200 grader.
Blanda under tiden creme fraiche, vitlöksost och purjo.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tag fram smördegen och strö över 2 dl av den rivna osten.
Skär filén i lagom stora bitar och lägg över dessertosten.
Klicka ut creme fraiche blandningen.
Strö över resterande rivna ost.
Rulla ihop från långsidan.

Pensla med ägg och strö över vallmofrö.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.


Servera med sallad.

Till lunch idag ska jag äta LCHF-plättar som Felicia lagat igår medans jag var på möte, det känns lyxigt :-)
Men... först blir det jobbet innan man kan starta sitt fredagsmys.

* Tack *
för era härliga kommentarer som ni ger, jag läser alla och tycker det är jättekul att ni tar er tid att kommentera.


Önskar er en superfredag med god mat, snacks och godis!

18 kommentarer:

  1. Jaa, fredag igen :) Hoppas du får en fin helg, kram!

    SvaraRadera
  2. Vill önska dig en härlig helg. Jag upptäckte din blogg i höstas och tycker att den är toppenbra. Jag har botaniserat vilt ur din receptskatt och allt har blivit lyckat. Jag har även rekomenderat din blogg till mina vänner.
    Trevlig Helg!

    SvaraRadera
  3. Hejsan,
    TACK så jättemycket för dina ord, de värmer :-)
    Kul att du gillar recepten.

    En skön och härlig helg till dig med.
    /Susanne

    SvaraRadera
  4. Gud vad gott det ser ut! Men blir inte kycklingen torr om man tillagar den 2 ggr? Eller ska man inte steka den klar första gången kanske?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Felicia
      Nej, vi upplevde inte kycklingen som torr. Men prova gärna att göra den "halvklar", säker på att det blir jättebra också.
      Trevlig helg!
      /Susanne

      Radera
  5. Ha en underbar fredag du också!!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  6. Hos oss blir det ugnsstekt gös med surkål och god vitvinssås till (och DEN är det grädde i så det blir inte helt kalorifattigt). Visst låter det annorlunda jfr m dina fredagsrecept? Men det är en klar favorit med ursprung i Alsace i Frankrike. Ha en bra helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,
      Låter verkligen jättegott och jag hade gärna tagit en portion.
      Ha en bra helg!
      /Susanne

      Radera
  7. Hihi vilken rolig läsning vännen =) SKÅL och våran middag innehöll hmm kyckling och smördeg hihi!
    KRAM i massor sötaste!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skål själv rara du :-)
      Nu måste jag ila till din blogg, garanterat något smarrigt som vanligt du hitta på.
      Kram

      Radera
  8. Smördeg köper jag aldrig men läser många goa recept som innehåller det. Får nog testa någon dag. Här blev det en go fläskfilégratäng.
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Filé + gratäng, vad kan gå fel :-) Garanterat supergo.
      Trevlig helg till dig också!

      Radera
  9. Jag är dålig på att baka in saker i smördeg, men det är ju så gott. Detta låter hur smarrigt som helst! Håller med, vad är inte gott med en massa ost?!
    Vi ska äta tacos imorgon, eller lite blandade rätter åt det hållet i alla fall. Och sippa lite mexikansk öl och margaritas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smördeg är himla bra för man kan variera i det oändliga. Bara att baka in en go ost som små bollar är heller inte fel.
      Tacos är bra mat för det går alltid hem, tillbehöret låter ju perfekt :-)

      Radera
  10. åh va gott de ser ut,aldrig ätit smördeg med kyckling,men brukar köra tunnbröd och fylla med köttfärsblandning och fritera,så smarrigt

    SvaraRadera
  11. Det här ser riktigt gott ut! Vad är det för smördeg du använder? Har du köpt sådana små fyrkanter och sedan kavlat ut dom så de blir tunnare och större eller finns det ett annat märke där smördegs plattporna är större? /Nyfiken tjej

    SvaraRadera

Tack för ditt besök och din kommentar : )

Related Posts with Thumbnails